Наукова бібліотека

Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова

Літературно-музичний вечір «Шануймо мову, рідне слово»

SAM_7916У науковій бібліотеці ВНМУ імені М. І. Пирогова, 23 лютого, відбувся літературно-музичний вечір «Шануймо мову, рідне слово». Шанувальники рідного слова отримали масу позитивних емоцій та вражень. Студенти-члени «Літературної вежі» та іноземні студенти нашого університету взяли активну участь у проведені цього свята.

.

.

У виконанні студентів «Літературної вежі» прозвучали гуморески Павла Глазового – «Артист» та «Кухлик». Варто відзначити також, як гарно та зворушливо прочитали власні вірші Юлія Товстун та Валентин Тагеєв. Під час заходу лунали пісні  французькою мовою – Ондзе Конда Поко Ібрахім Чемс, індійською мовою – Віктор Радж Глорія Ведха Джас, англійською мовою – Масуку Нкосіябо Сікхум та азербайджанською мовою – Карімова Нурана Асіф Кизи. Порадували нас виконанням українських пісень – Ніколайчук Софія «Ой на горі сокіл» та Кобзіна Даша, піснею  «Українська весна». Гарно звучали українські пісні у виконанні ансамблю «Веселка», до складу якого входять студенти із різних країн світу. Висловлюємо подяку його керівнику  Наталії Білій  за участь у цьому заході.

Дорогі читачі! Українською мовою розмовляли наші діти та прадіди, а  матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтесь про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Бережіть її красу для себе й наступних поколінь!