Наукова бібліотека

Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова

21 березня – Всесвітній день поезії

поезія„Поезія – це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі”
Л. Костенко

    Всесвітній день поезії  проголошений делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Вперше цей день був відзначений 21 березня 2000 року в Парижі. Метою встановлення дати було привернення уваги суспільства до поетичної спадщини та необхідності звернення до неї у виховній та просвітницькій діяльності.

Генеральний директор  ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура, звертаючись до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив : „Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу – це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості”.  Цей день відзначають щорічно. Нові видання, виставки, поетичні конкурси, виступи поетів повертають нас у світ слова, що пробуджує в душі найкращі почуття.

    Пропонуємо познайомитися з творчим доробком  поетів-медиків, переглянувши електронну виставку «Поезія – це діамант, величиною в слово»