Наукова бібліотека

Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова

У календарі – 14 жовтня

покроваСвято Покрови було впроваджене ще з часів  хрещення Русі і має дуже глибоку історію в Україні. Богородиця Покрова вважалася покровителькою козаків – мужніх та безстрашних захисників українських земель. Враховуючи історичне значення та заслуги козацтва в утвердженні української державності, згідно Закону України, 14 жовтня 1999 року було утверджене як День Українського Козацтва.

Гідними наступниками козаків сьогодні стали українські солдати, які захищають територіальну цілісність України. Вшановуючи мужність і героїзм захисників незалежності, для підтримки наших військових, волонтерів, патріотів та пересічних українців, з 2014 року указом Президента України цей день став і Днем Захисника України.

Те, що свята відзначаються в один день – не випадково, це сплетіння історії та традицій нашого народу, котрі ми підтримуємо і  в наш час.

Тож, з потрійним святом, шановні українці!

Бережіть себе та своїх близьких, нашу країну, мову, традиції.

Памятайте наших великих предків та їх звичаї. Бо коли є історія народу – є його майбутнє!

За багато років свого існування бібліотека ВНМУ ім. М. І. Пирогова стала хранителькою багатьох цікавих видань з історії козацтва, які пропонує до перегляду користувачам у електронній презентації «У козака життя коротке, а слава вічна».