Наукова бібліотека

Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова

Інфекційні хвороби у дітей : [нац. підруч. для лікарів-інтернів, слухачів післядип. мед. освіти, дит. інфекціоністів, педіатрів, а також студентів вищ. мед. навч. закл. мед. ун-тів, ін-тів й акад.] / Л. І. Чернишова [та ін.] ; ред. Л. І. Чернишова. — 3-тє вид., перероб. і допов. — Київ : Медицина, 2021. — 1072 с.

Співавтори – викладачі ВНМУ ім. М. І. Пирогова : Пипа Л. В. : розд. 9 - с. 770; Незгода І. І. : розд. 3 – с. 139; розд. 7- с. 539

 У національному підручнику викладено основні симптоми та синдроми інфекційних хвороб у дітей. Наведено класичні й нові дані щодо етіології, діагностики, лікування та профілактики інфекцій, які можуть траплятися у практичній діяльності лікаря-педіатра. Висвітлено епідеміологічну ситуацію щодо окремих інфекцій у світі і в Україні. У третьому виданні розглянуто нові методи діагностики інфекційних захворювань у дітей, а також розвиток, поширення, лікування і профілактику коронавірусної інфекції. Для дитячих інфекціоністів, педіатрів, сімейних лікарів, інтернів і лікарів усіх педіатричних спеціальностей.