Наукова бібліотека

Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова

Фармакологія : навч.-метод. посіб. до практ. занять для студентів мед. та стомат. ф-тів : використовується студентом в якості роб. зошита / Н. І. Волощук [та ін.] ; ред. Н. І. Волощук ; Вінниц. НМУ ім. М.І. Пирогова. — Вінниця : Вінниц. газета, 2015. — 305 с.

У навчально-методичному посібнику наведені матеріали для практичних занять з фармаколо­гії для студентів медичного та стоматологічного факультетів зі спеціальностей лікувальна справа, педіатрія, медична психологія та стоматологія.

Посібник створений з метою покращення самостійного засвоєння програми з фармакології та оптимізацїї проведення практичних занять. У посібнику містяться питання із самостійної під­готовки до практичних занять, завдання з рецептури, загальної та спеціальної фармакології, фар- макотерапевтичні задачі, а також аудиторна робота; крім того, наведені поняття й терміни, які сту­дент має знати при підготовці до того чи іншого заняття, форми випуску і способи застосування основних препаратів; представлені тести і ситуаційні задачі для самоконтролю, вказана основна та додаткова література. Даний посібник водночас є робочим зошитом студента, оскільки мето­дично забезпечує весь обсяг робіт, які він виконує під час вивчення фармакології.

Складено у відповідності до робочої програми з фармакології, затвердженої ЦМКР Вінниць­кого національного медичного університету ім. М.І. Пирогова на основі типової програми з фар­макології для студентів медичних вузів III—IV рівнів акредитації зі спеціальностей 7.12010001 «Лікувальна справа», 7.12010002 «Педіатрія», 7.12010004 «Медична психологія», Київ, 2014.